Euskal Herriko janari goxoenak ezagutu nahi dituzu?
Taloak gustatzen zaizkizu???
Taloak Euskal Herriko leku guztietan egiten dira.
Taloa ogi zapal mota bat da, arto irinez egindako orea eta xafla biribilean eskuz zabaldu ondoren, txapan egosten den jakia, Euskal Herrian tradizio luzea duena.
- 350gr artirina (horia)
- 250ml ur epel
Prestaketa
Jarri artirina ontzi zabal batean, artirina baztertuz erdian zulo bat egin eta erantsi pixkanaka ur beroa, gatz pittin batekin. Erantsi ura, irinak eskatu bitartean. Landu eskuekin. Busti trapu bat urarekin eta estali orea 30 minutuz.
Jarri zartagina su bizian. Gorritu taloa bi alderdietatik, tolestu aurretik, ipini bertan nahi duzun gauzak, adibidez, txorizo egosia, gazta guria, antxoa gaziak, eztia, txistorra..
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina