EUSKAL PASTELA
HEMEN BAI GOXO!!!

ON EGIN!
Sorrera
Izena
XVII. mendean pastel honeko dastamena bidaiari guztiengan eta bere izena hasteko zailtasuna lortu zuen ezagutzea gaur egun ezagutzen dugun moduan: Euskaldunen pastela eta ondoren Euskal pastela edo Gâteau basque.
Prestakuntza
Prestakuntzaren bideo bat egon arren, bideoa kargatzen ez bada, jarraian duzu errezeta idatzita.
OSAGAIAK
- Orea egiteko:
- - 300 gr. irin
- - 225 gr. azukre
- - 150 gr. gurin
- - 40 gr. Royal hazkarri
- - 2 arrautza-gorringo
- - Arrautza bat
- - Pernod txorrostada bat
- Betegarria egiteko:
- - Litro bat esne
- - Limoi-azal bat birrinduta
- - Limoi erdiaren ura
- - Pernod txorrostada bat
- - Okaran-pasak
NOLA EGIN
Orea: Irina pilatu, erdian hutsunea utzita. Beste osagaiak bertara bota, eskuekin nahastu eta ondo landuaz joan gorputza hartu arte.
Bestalde, zabaldu berriro orearen azken hondarrak, lauburua egin eta tarta-gainari erdian ipini, apaingarri gisa.
Azkenik, tarta-gaina arrautzarekin igurtzi eta labean sartu 20 minututan 100 gradutan.
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina